2011-06-14 14:55:42• hírek • Szatmar.ro

Már nyolcan vannak

Nagy volt a bizonytalanság az előző szezonban a bajnokságban és a Román Kupában egyaránt ezüstérmes Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata körül az idény végeztével, ám a helyzet egyre inkább kezd letisztulni. Dan Fleseriu edző szerződéshosszabbítása után két eddigi alapember is aláírta új szerződését, a klub pedig bemutatta az első nyári igazolását és az új menedzserét is.

Ami a hosszabbítókat illeti, a csapat két szatmári kötődésű játékosa egyaránt két évre kötelezte el magát: természetesen Orosz Andreáról és Claudia Popról van szó. Mindketten elmondták, azért maradtak, mert meg akarják nyerni a bajnoki címet.

Ami az új lányt illeti, ő Anne Marie Parau, aki a Sepsiszentgyörgytől érkezik, ám korábban játszott Belgiumban és Franciaországban is, utóbbi országbeli csapatával megfordult az Euroligában is, az Araddal és a Targovistével pedig már nyert román bajnokságot. „Köszönöm a lehetőséget, hogy Szatmáron játszhatok válogatottbeli csapattársaimmal, Claudiával és Andreával. Az én személyes célom, hogy bajnoki címet szerezzünk, és remélem közösen sikerülni is fog", mondta Parau.

A keret ezzel nyolc főre bővült, lévén, hogy hármójuk mellett Baluta, Szmutku, Mészáros, Nagy és Cristea is érvényes szerződéssel rendelkeznek.


Claudia Pop, Anne Marie Parau és Orosz Andrea
Claudia Pop, Anne Marie Parau és Orosz Andrea


Nem csak az új igazolás, hanem az új menedzser is bemutatkozott, a távozó Éles Péter helyét ugyanis az sportújságíró Florin Muresan veszi át. Ő elmondta, hogy egy két éves projektet tett a vezetőség elé, amelynek alapköve Fleseriu maradása volt. „Ez volt a legfontosabb lépés, mivel Dan eddig jó munkát végzett, bebizonyította, hogy rövid időn belül képes új és ütőképes csapatot is felépíteni. A kosarasokat tekintve elkészítettünk egy listát, fő szempont volt, hogy a szatmáriak továbbra is maradjanak. Pop és Orosz nem sokat gondolkodott, Parauról viszont nem hittem, hogy el fog jönni. Mindenesetre az én személyes célom is az, hogy kétves szerződésem alatt valamilyen trófeát nyerjen a csapat".

A remek előző szezonnak köszönhetően a VSK az idén kiléphet a nemzetközi kupaporondra, ám helyzete egyelőre nem teljesen világos. A FIBA Európa Kupában való részvételhez ugyanis a klubnak letétbe kellene helyeznie 20 ezer eurót, amire a város hajlandó is, ám jogilag nem teheti meg, magyarázta el a helyzetet Kereskényi Gábor, a klub igazgatótanácsának elnöke. Aki elmondta ugyanakkor, hogy már jelezték a szövetség felé: vállalni tudják a szereplést.

Fontos lépések történtek az utánpótlás területén is, lévén, hogy a Sportlíceum lánycsapata a következő esztendőtől részt vesz az országos junior-bajnokságban, Fleseriu pedig katedrát kap a nevezett tanintézményben.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: